Min snutt har blivit stor.

Facebook kastar ut ammande mammor - trots stora protester
Bild lånad från allt om barn.se

Nu är det slutammat för min del!

Jag slutade för ungefär en vecka sedan och det känns bara bra:-)
Guuud trodde aldrig jag skulle amma över ett helt ÅR.
Engla tog ju varken napp el välling så vad gör man jo jag fortsatte att amma i tid o otid på både gott och ont.
Det bästa är ju att amma men det tar ju på ens krafter att sitta där i sängen och bara amma hela nätterna och aldrig få sova riktigt, mot slutet var det mest närhet o snuttande som betydde ngt för Engla.
Ett tag blev jag verkligen nervös när alla fråga hur länge ska du amma egentligen????tänk om du ska hålla på sådär tills hon e 15 år?haha nä inte så länge men ändå....!

Visst vaknar vi om nätterna nu oxå men då finns det ju en pappa som kan ta upp henne o hjälpa till bara en sån sak:-)
Nu har hon ju börjat med napp ha ha bättre sent än aldrig sen dricker hon sin drikki ur flaskan då hon vaknar.
Hon är så duktig och jag är så stolt;-)
Hon sover liiiiiite bättre men inte riktigt ännu hon vaknar en 3-4 ggr men somnar om fort!
Förr var man ju tvungen att amma alla ggr hon vakna och det kunde bli 10 ggr per dygn.

Jag tror min lilla stjärna har blivit en stor tjej nu ingen baby längre:-)
Mina andra barn ammades 3 och 6 mån men de tog oxå flaskan då och hade tumme och napp från start!

Bara en sån sak att ge engla nappen när hon e lite gnällig i vagnen är ju hur skönt som helst förr fick man ju bära bära el amma:-)
Jag har inget emot amning absolut inte men ett år räcker för min del :-)

Hur länge amma ni?

Hur länge tycker ni man ska amma?

Kristin

Vad skönt för dig att du nu får lite bättre nätter. Inatt lyckades vi hålla nere nattmålen till 1 gång och det var 05.30 imorse. Vill verkligen få Nova att inte äta så ofta på natten eftersom hon knappt äter på dagen. Trodde hon skulle vara hungrigare idag när hon bara åt 1 gång i natt men icke. Men det kanske kommer senare idag. Har du märkt av att Engla äter bättre nu på dagen när du slutat amma? Ja det här med mat och sömn det är verkligen inte helt enkelt :) Kram

VintageRetroPrinsessa

Bmbi är ju 10 månade och jag ammar henne fortfarande nap eller älling funkar ej ska testa lite mer :0)

hon är en riktig snutta ;).

Jag tycke rman ska amma så länge det känns bra för mamman och barnet,





Kram

Petra

Kristin:Engla har nog ätit bra hela tiden på dagarna hon äter dock mest på kvällarna vid middagstid;-)hon dricker sin drikki el ibland majsvälling ngn gång på natten sen somnar hon om men hon somnar ju ganska sent så jag brukar få i henne en massa innan sovdags ja inte lätt med matosov klockan tjineling ses i morrn!kram

Mia

Jag ammade i helammad i fyra månader med lill-killen och sen bara på nätterna tills han var 5 månader. Dotter N blev det tills hon var sju månader.



Jag har utmanat dig om d är intresserad. :-)

Petra

Kristin:Engla har nog ätit bra hela tiden på dagarna hon äter dock mest på kvällarna vid middagstid;-)hon dricker sin drikki el ibland majsvälling ngn gång på natten sen somnar hon om men hon somnar ju ganska sent så jag brukar få i henne en massa innan sovdags ja inte lätt med matosov klockan tjineling ses i morrn!kram



Jessica:jag vet ditt svar ha ha puss

GucciMama

Jag ammade i tre månader

Madeleine

Jag ammade i över ett år.. 1år och ett par månader :-o Hade inte heller tänkt amma så länge men anade inte heller hur svårt d skulle vara att sluta.. slutade för hon var inte intresserad längre av bröstet. Älskade tiden och närheten då man ammade!! Jag ångrar inte heller att jag ammade så länge!! :-)

Elin

Hej! min dotter T är drygt 11 månader och jag ammar fortfarande. Som jag ser det så är min T och din Engla KOPIOR av varandra när det gäller maten sömnen osv, trodde bara det var vi som haft det så jobbigt hela nätterna... Nu dricker hon välling (vilket hon vägrade i början) 19:00 och domsenaste nätterna har hon inte ätit igen förrän ca 08:00,men vaknar ju fortfarande ca 3 gånger på natten men då får hon bara vatten, det går oftast bra!

Ha en trevlig kväll.

Anna

Vad skönt att det har blivit lite bättre för er på nätterna. Isabella är ett litet matvrak och maten har aldrig varit ett stort problem här hemma. När hon fick smakportionerna vid 4 mån blev hon inte lika intresserad av min tutte längre. Sedan vid 5 månader ammade jag bara någon gång på natten och vid 6 månader slutade hon med det oxå...

Jag tycker att man ska amma så länge det känns bra men jag har lite svårt att förstå dom som ammar sina skolbarn!!

Kram kram

Petra

GucciMama:Ok :-)



Madeleine:tiden går ju så fort ändå så varför sluta innan bebis vill?håller med dig:-)



Elin:ok spännande:-)ja de e tur de finns fler som har de likadant de tror man ju inte. och ens omgivning kan nog inte riktigt förstå hur det ibland kan kännas!jag ska prova med vatten oxå:-) tack för kommentaren ha en fin kväll kram

Tess

jag helammade i sex månader och delammade ytterligare två, sen hade jag tänkt trappa ner och bara ge nån gång på kvällen då jag skulle börja jobba två månader senare, men det blev istället att jag slutade helt. och det tyckte jag var ganska skönt, även om det e en riktigt mysig stund!

hur länge e ju en jättesvår fråga och alla tycker olika.. för egen del hade jag kunnat tänka mig runt ett år men inte längre.. då kan ju barnet äta riktig mat och så..

kram!

Petra

Anna:åh fy tusan så länge e ju inte normalt att amma haha nja ett år e gränsen!kram kram



Tess:ja precis ett år e gränsfall men kan man inte sluta e de jobbigt skönt att de blir ointresserade tillslut annars får man ju hålla på länge ja de äter ju mat nu så bröst e nog inte så mkt näring i längre när de e så stora.kram

Anna

Jag såg en dokumentär för en tid sedan om just mammor som ammar sina barn lääänge! Riktigt vidrigt faktiskt! Man fick se bla en mamma som satt i soffan och hennes 8 åring satt och snutta på tutten.... Man undrar hur det står till i dom mammornas huvuden! Jag håller med 1 år känns som en naturlig gräns.

Natti natti

Petra

Anna:synd ja missade den dokumentären haha ja min alex e åtta år fy vad hemskt ha en bra dag