Vecka 35 och det är en trött vecka.



Ha,ha efter ett lååångt skohorn och en stark Björn så fick vi på oss uggsen;)
vi slet som 2 st djur.

Tackar för tipsen med snörning ska genast leta med ljus o lykta om det är något för mig.
ska även köpa benvärmare.

Har en tendens att samla på mig vatten som gravid :(
Har dock inte ont i fötterna tack o lov ,men  i mina händer gör det ont och där tycker jag inte att jag samlat på mig så mkt ännu.Men jag måste sova med skenan för bägge händerna domnar bort så fort jag sover det är skitläskigt!
Men snart är det över man får se det så:)
Bara att njuta av sista tiden som gravid för den tiden kommer aldrig mer igen ha,ha inte för min del ialla fall.
Nu har vi fått nog!


Vecka 35

Kroppen:
Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen.
Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanfattning om hur din graviditet har varit. Du kan skriva ett förlossningsbrev där du skriver lite om dig själv och dina förväntningar på förlossningen, samt vilken form av stöd som du tror att du och din partner kommer att behöva.

Barnet: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.



Anna

Fin du är! Hua ja det kan ju vara ett helt företag det där med att få på skorpå svullna fötter! Jag hoppas verkligen att jag slipper bli så svullen om fötterna. Men jag har också lätt att samla på mig vatten i kroppen....

Sv:Jag har inte börjat använda stödstrumpor än men jag borde verkligen!!!



Kram kram