Lättbakat Aprikosbröd






Gårdagens fruktbröd som bakades med gnälliga o trötta barn,men resultatet blev ialla fall gott;)

2 LIMPOR


7 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
2 dl rågmjöl
1 tsk salt
1 dl hela torkade aprikoser
1 dl russin
1 liter filmjölk
1,5 tsk bikarbonat
2 dl mörk sirap



Sätt ugnen på 175 grader.
Rör ihop alla torra ingridienser i en bunke.
Blanda filmjölken och sirapen i en annan bunke och häll det över
mjöl och fruktblandningen.
Rör om tills det blir en kladdig smet.
Smörj och bröa två avlånga brödformar och fördela smeten lika i dem.
Strö över lite mjöl.
Grädda i nedersta del av ugn i ca en timme.

Servera med marmelad och färskost.

Yummiieeee :)













Linda

Tycker det ser så gott ut med fruktbröd MEN jag gillar inte konsistensen på frukterna så kan fan inte äta det=/

Anna

Mums!!

vintageRetroPrinsessa

Åhhh nybakat bröd det absolut bästa :)



ha det finast <3