Lammfärsfyllda paprikor


Tänkte efter all grillad mat under sommaren så passade det bra med mat som tillagades i ugn denna kalla blåsiga dag.
 
Vi testade att göra lammfärsfyllda paprikor i ugn tillsammans med tzatsiki grekisk sallad

För dig som vill ha detta underbara goda recept så kommer det nedan.
 
Lammfärsfyllda paprikor
 
Du behöver
4 st paprikor
500 g svensk lammfärs
1 ägg
4 msk färsk salvia hackad till garnering
2 klyftor vitlök
1 gul lök
1 spansk chilli
4 msk vatten
2 msk honung
salt och peppar
100 g lagrad ost tex Manchego
 
Gör så här 
Dela och kärna ur paprikorna och lägg dem i ugnsäker form.
Lägg färsen i en bunke och knäck ägget.
Skala finhacka löken och vitlöken mosa vitlöken tillsammans med flingsalt till en vitlökspasta.
Dela kärna och finhacka chilin .Finhacka salvia, riv ner den lagrade osten.
Blanda alla hackade ingredienser med färsen tillsammans med vatten och honung. färsen ska bli ganska lös.
smaka av med salt o peppar.
Fyll paprikorna ordentligt och ringla över olja.
Garnera gärna varje paprikahalva med ett salviablad
Ställ in formen mitt i ugnen ca 15 min på 200 grader.
 

Detta var supergott så testa gärna:)
 
 
 
Biggeros

Ser himlens gott ut!! Bra sommarmat😚😚

Jennifer Queen

Vad gott :)

Eva`s blogg

Kan inte äta lamm, bara tanken tyvärr men det ser gott ut o jag gör med köttfärs :) på grekiskt vis hoppas du får en fin dag kramen fina du

Marie

Oh så gott

Amina

Minns att jag gjorde färsfyllda paprikor på hemkunskapen i åttan men sen dess har det inte blivit av, men det är ju supersmarrigt! Iaf som jag minns det. Kan ju varit för att man var så stolt :p ... Men visst gjorde Ernst det i hans sommarprogram ganska nyligen? Det är kanske mode igen ;)

sandra.

Om jag inte var hungrig innan så blev jag det defintivit nu när jag såg dem goda bilderna, ser ju jätte gott ut!!!