Tack alla bloggvänner!

image1393

Tusen Tack!

Tack för alla råd & tips ang Englas feber.
så kul att så många kommenterar och ger mig lugnande råd

Har precis ringt till sjukvårdsupplysning där de konstatera att feber hör till tandsprickning!
Ja tänk vad bcv säger olika!

Ni är underbara stor kram till er
Nu ska vi kurera Engla med ännu mer kärlek så hon blir frisk&kry

Hon dricker dåligt så vi fick oxå tips med saft ef som de smakar ju gott;-)alla medel e tillåtna då man e sjuk eller hur?
visserligen bor hon vid mitt bröst hela nätterna så inatt sov jag sittandes nice nice ;-)

KRAM TILL ER!Kvällsmys
I dag har vi gått på stan och det är barnens dag här i övik men så fort vi kom till festplatsen så börja det tokregna;-)
Alexandra hade ingen lust att åka ngn karuselldå det spöregna så vi köpte sockervadd och gick hem.
Engla sov i vagnen,har fortfarande feber.Sov knappt i natt heller hon skulle amma o snutta hela natten så runt småtimmarna fick jag sova nån timme phu två nätter i rad nu med detta snutttande.
Hoppas hon blir frisk o kry snart.
Men hon har nyss fått alvedon o ätit lite nudlar dock det ända hon äter nu!

Nu kallar barnen på en seg o trött mamma dags med kaffe efter maten som B min kära älskling lagat  tsss ;-)
Snart kalstider!

Muffins och cupcakes - grundrecept

I september månad fyller alla mina 3 barn år så det krävs lite planering he he som ni förstår:-)
så här fint vill jag ha på vårat kalasbord.

Dags att börja göra inbjudningskort och shoppa presenter och baka ;-) jag är ingen hejjare på det där med bakning men får man tid så är det jäkligt roligt.

Ja nu vet ni vad jag har att göra!

Ngn som vill erbjuda sig att baka?
städa?
slå in presenter?
nä jag skoja bara men lite tips är alltid kul att få.

Kram på er!STOPPA VÅLDET!!!Det är onsdag kväll, en av de allra sista dagarna av sommarlovet. John ska börja skolan på måndag, åttonde klass. Han bor i Kungälv med sina föräldrar. Fadern är invandrare från Tjeckoslovakien. Johns stora intresse är kanot, och i juli har han varit i Oxelösund och tävlat i ungdoms-SM och fått bronsmedalj.

Innan sommarlovet är slut har John och en kamrat beslutat att tälta ute vid Ingetorpssjön, ett populärt tillhåll för traktens ungdomar. Johns mor skjutsar dem ut och hon känner sig lite orolig. Sjön ligger åtta kilometer från hemmet. Pojkarna tycker hon är sjåpig. Det är ju så pojkar tycker om oroliga mammor. När hon släppt av dem följer de stigen till klippudden vid den södra änden av sjön.
Det är där de ska campa.

Det är någon gång mellan åtta och nio på kvällen. Pojkarna reser tältet och tänder sedan en eld vid stranden. De ska grilla korv.
Ingen av dem vet att det här är John sista kväll i livet. De sitter och pratar och har roligt. Vad pratar de om? Sommaren som gått? Musik? Kanot? Flickor? Mopeder? Skolan som ska börja?

Mordet
Det är elden som lockar till sig Johns mördare.
Fyra ungdomar, två artonåringar, en sjuttonåring och en femtonåring, alla skinnhuvuden och nazister, har också sökt sig till sjön, till en annan udde.
De har laddat upp rejält med öl och sprit. De skriker över till John och hans kamrat, men får inget svar. De beslutar sig för att se efter vilka som är borta vid elden. Kanske kan det bli en rolig kväll. Där kan ju finnas någon att bråka med.

Femtonåringen sänds iväg som spanare. Han blir förtjust: en av pojkarna vid elden är John Hron, en pojke han inte gillar. Han har under läsåret bråkat med John och mobbat och slagit honom i skolan, till och med hotat att döda honom. I skolan går han under namnet Rambo.

Ingen kan säga varför han bråkat med John, kanske beror det på att han, till skillnad från andra elever, inte varit tillräckligt undergiven. John är visserligen lång, över 180 cm, och kraftig, nästan 70 kg, men nu har Rambo uppbackning.

Femtonåringen återvänder till sina kamrater och meddelar att han hittat en tönt och idioten Hron vid elden. Han vill att alla ska följa med och ge John stryk, ja, han föreslår till och med att man ska slå ihjäl honom.

De andra vill dricka ett tag till, och det kan de lugnt göra. Stigen från pojkarnas tältplats tillbaka till vägen går nämligen förbi den plats där de just nu sitter och dricker. Mellan halv elva och elva klampar alla fyra in hos John och hans kamrat.
Misshandeln inleds omedelbart. En av artonåringarna kastar en flaska i huvudet på John, och börjar slå och sparka på honom. Han faller omkull.

John ska säga att han älskar nazister. Han vägrar och får stryk tills han gör som han är tillsagd. Han får mer sparkar ändå, kanske för att han tidigare uppenbarligen ljugit och sagt att han inte gillar nazister.

Femtonåringen tar vid och ger John flera sparkar, varav en mycket hård träffar John i bakhuvudet. Vid det här laget är John skräckslagen. Åtminstone tre i gänget attackerar honom, ofta utan någon som helst förvarning, också bakifrån. Hans ögon är enligt en av de åtalade vidöppna som klot, och han kan inte fokusera sin blick. Den irrar oupphörligt fram och tillbaka.

Han darrar och sitter till slut på huk med huvudet i sina händer för att i möjligaste mån skydda sig mot mer sparkar och slag. Det hindrar inte att han får mer. Han får en våldsam hoppspark, sparkar i sidan och mot huvudet. Gång på gång faller han omkull av de våldsamma sparkarna. Någon slår honom med brinnande ved i nacken. Någon knuffar omkull honom i elden. De tänder eld på pojkarnas tält. De stjäl och förstör deras saker. John och kamraten ber att få gå hem, men det får de inte. I stället fortsätter man att misshandla John med sparkar och slag. Till slut blir han liggande. Hans ansikte är blodigt och svullet.

Bilden av vad som händer under de ohyggliga timmarna är oklar. Mördarna minns inte, eller vill inte minnas, så mycket under polisförhöret. De skyller på varandra.
Ibland gör de uppehåll i tortyren. De ber hycklande om ursäkt, säger att sparkar och slag varit misstag, bjuder John på öl och anslår försonliga tongångar. Ingenting tycks dock kunna hejda nya utbrott av våld. Det räcker inte att John mot allt vad han tror på har sagt att han gillar nazister. Han måste ha mer stryk ändå. Det är katternas lek med råttan, och de njuter av hans ångest och rädsla. Det är en berusande känsla för dem att så totalt ha en pojke som skakar av skräck i sitt våld.

Efter en sista uppblossande misshandel kastar de honom i sjön.
John kvicknar till och simmar utåt. Han har ont, han är omtöcknad och rädd, men han är en duktig simmare. Ganska snart upptäcker skinnhuvudena att det inte var så bra att kasta i John. De kan ju inte slå honom. De skriker åt honom, kräver att han ska komma tillbaka, men han svarar inte, håller sig kvar ute på sjön i en kvart. Någon kommer på att tvinga kamraten att ropa att han kommer att få stryk i Johns ställe om han inte återvänder. Livrädd som han är gör han så. Han ropar på John och vädjar att han ska komma tillbaka, och John svarar på hans rop.

Uppgifterna om vad som nu händer är osäkra, och klaras aldrig riktigt ut under polisförhören. Det enda man vet är att en av artonåringarna och sjuttonåringen nu går och att de tar Johns vettskrämde kamrat med sig.

Det är just i det ögonblicket John fattar ett ödesdigert beslut: han vänder åter in mot land. Är det av oro för kamraten? Tror han att alla kommer att gå, eller tror han att bödlarna inte ska slå honom mer? Han har ont och han är rädd, men han förstår inte vidden av det hat hans bödlar känner. Han är bara fjorton år.

Vi kan inte veta hur John tänker i det ögonblick han börjar simma in mot stranden, men hans beslut får ohyggliga konsekvenser för honom.
Femtonåringen och en av artonåringarna står och väntar. Det är de två som varit mest aktiva under misshandeln, och de har hat kvar så det räcker. Misshandeln tar fart med ny målmedvetenhet och effektivitet, och nu finns ingen flykt. Ett knytnävsslag mot ansiktet fäller John till marken. Han ramlar baklänges, och slår i huvudet i klippan. Han släpas över till en gräsplätt. De båda mördarna vill göra det bekvämt för sig när de ska sparka honom. Hårda, hårda sparkar träffar hans huvud, men han värjer sig nu inte längre med sina armar.

Bödlarna ser att John rör sig, men han skriker inte, han bara vrider sig i plågor, mumlar något de inte kan förstå. Nu är katt- och råttaleken slut. Det roliga är över. Mördarna är nöjda och lyfter, släpar och rullar John till strandkanten och sparkar i honom. Strax innan han ramlar i hör de honom åter mumla någonting.

Den här gången märker John knappast att han är i vattnet. Han drunknar och sjunker sakta mot sjöns botten. De båda mördarna står kvar och rullar en cigarett. Ingen av dem lyfter ett finger fastän de förstår att John håller på att dö.

Mördarna vänder ryggen åt den fruktansvärda scenen och ansluter sig till de andra. En av dem berättar att John sjönk som en sten, när de kastade i honom andra gången. Bödlarna drar sig hemåt och lägger sig. Johns kamrat får lift med en bil, kommer hem och slår larm.
Bara några timmar efter att Johns mor skjutsat ut honom till Ingetorpssjön ligger han död på sjöns botten, misshandlad till oigenkännlighet.

Mordet skedde 1995 ( augusti ) och i Januari 2001 släpptes den av mördarna som fått längst straff. Han är idag 27 år och en fri man. Straffet för honom var 8 år (släpptes fri efter 6 år) och för de tre andra blev det 10 månader, 4 månader och en frikändes helt.

1998 skändades Johns grav, någon drog loss gravstenen med hjälp av linor och en bil. Sedan sparkades lyktor och blommor sönder. Någon bestämde sig för att föräldrarna inte lidit nog.

Kopiera och sätt in på din blogg, visa att du bryr dig.
Stoppa våldet !
Vattenbrist och sömnlös natt!

Lilla Hjärtat har fått feber och har sovit jätteoroligt i natt
Hon har snuttat konstant på mig;-)gaaaah jag ser stjärnor snart!

Är det ngn som vet om det är vanligt att barn får feber när tänderna är gå G?
Jag ringde till bvc i morse och frågade men det sa att det inte skulle tillhöra,tyvärr så var det ngn jag inte kände som jag pratade med de andra två som brukar jobba var tydligen inte där.Fick en känsla av att mitt samtal var helt  i onödan kände mig bara i vägen och dumförklarad grrrr....ef som Engla hade röda hudutslag med vita blåsor i ville jag veta vad det kunde vara?Men konstigt nu e de borta och jag tror att det har med feberna att göra då hon blir så varm!

Just nu tar hon igen sig hoppas hon kan sova nu ett tag!

Fick ett sms från Thimmy
-Drick inte vattnet det är smutsigt!
hmmm ef allt regn här så har huvudvattenledningen råkat ut för en rejäl läcka.
Det är stor risk för vattenbrist nu och vattentankar har placerats ut i olika delar i kommunen.
så jag passade på att koka upp vatten till Engla ef som hon ska dricka mkt vatten då hon har feber.
Hoppas de löser detta idag!

Nu ska jag göra i ordning här hemma!
Solen skiner idag så det känns ju lite mer uppiggande.


Mammas älskade goding krya på dig nu lillhjärtat!Torsdag

Nova &Engla ser på teletubbies;-)Nova i full fart mot kameran;-)

Engla håller stadigt i Nova som hon alltid brukar göra!

Mammas lillhjärta med en strumpa på ;-)

Idag har det regnat hela dagen det har inte bara regnat utan det har vräkt ner konstant!
Jag väntade mig besök från en kompis och hennes lilla dotter  men förstod att det inte skulle bli
så kul att promenera ändå till mig i spöregn så det blev inställt.

Kristin som bor ett stenkast i från kom förbi med sin Nova istället och vi fikade o tjejerna tittade lite på teletubbies och lekte.

När regnet väl slutatde upp så passade jag och Engla sen på att gå på stan lite.
Fick med oss lite  färska rosa rosor hem ;-)
Lite kläder till Engla och present till Alexandra.
Linne från kapp ahl och byxa Lindex!

Nu väntar vi in pappa B som snart är på ingång som vi längtar!
Våran Dag


Engla&Nova käkar majsbågar;-)

i dag har det regnat som mest hela dagen!
Efter vi lämnat Alexandra i morse på bussen så skickade jag ett sms till Kristin och tyckte de kunde komma förbi på en fika!

Alltid lika trevligt när vi ses!
Brudarna busa lite på golvet och käkade en massa majsbågar;-)

Engla har ätit lite bättre i dag så det känns alltid bra!

Pappa B är i sthlm men kommer hem till oss i morgon kväll vi saknar honom här hemma.


Nu ska vi busa med storesyrran som varit på skolan hela dagen.
Tand efter Tand ploppar uppNu när jag tittat in i englas mun ser jag att det är 3 tänder som är på väg att spicka upp.
Kanske därför hennes aptit inte vart den bästa?
Min lilla goding börjar få en massa gaddar nu;-)

Dags att börja göra sig i ordning och planera middag ska hämta Alex vid busstationen på em oxå:-)
Duktiga tjejen som åker buss till/från skolan varje dag!

Nu river Engla ner allt hon ser dags att springa!Nu börjar allvaret för denna unga man


Bild tagen i våras!

Idag börjar Thimmy skolan andra året på gymnasiet
Ef som hans systrar fått nya jeans o kläder så blev det lite orättvist tyckte denna unga man
jag börjar ju oxå skolan ska jag gå i mina trasiga fula jeans eller?
Ja han har ju inte bara ett par men ändå!
Så jag den Snälla mamman följde med och betala jeansen som han hittat ,en fattigare mamma men en gladare son;-)

Med ett glatt leende klev han upp ur sängen tillsammans med sin flickvän som går i samma skola kan det bli bättre!Bättre sent än aldrigDags att posta detta paket då!
Det var ju ett tag sedan de fyllde år typ i maj  dock har jag inte köpt biobiljetterna ännu ef som det alltid har varit stängt då jag gått förbi grrr.
Men har jag tur så skickar jag i väg detta paket ikväll till syrrans ungar som har fyllt år!

Man kan ju inte skylla på avståndet då det finns post?
Men kanske på min skalle som har för mkt att tänka på och med ständigt dålig sömn och jo ja ammar ju oxå alltså har vi svaret -amningshjärnan skyller vi på!Tävling hos GucciMamaVar med och tävla du oxå  om detta kerastase kit hos www.GucciMama.blogg.se

Har du ingen blogg går det bra att bara kommentera och lämna din mail den syns inte i bloggen

Lycka till!upp och nervända världen

Idag har hela dagen blivit helt fel

känns som jag vaknat på fel sida el nått men de har jag inte!

Först skulle jag möta upp en kompis kl 11 jag väntade i 30 min skitjobbigt var det nu vet jag hur det

känns för alla som får vänta på mig för jämnan;-(

Tillslut orka jag inte vänta och min jäkla mobil hade inga batterier kvar och laddaren funka inte att ladda mobilen ef som en liten Engla har lyckats dregla sönder mobilen igen;-)

så det gick ju inte att nå den jag skulle träffa heller.

Hur gjorde man förr när mobilen inte fanns???


Jag strosa runt på stan med engla sovandes i vagn,hittade Jessica med sin Madicken så jag hängde på där ett tag

precis när vi tänkte gå o fika kommer min kompis där som ja bestämt träff med he he så det blev fika hemma hos mig i stället jaja allt löste sig tillslut men ändå hela dan känns upp o ner.


Ont i magen och huvudet och vill bara storgrina, inte likt mig!
En riktig Pms dag med andra ord!
Men ibland måste man få tycka synd om sig själv oxå.
Ett underverk har skettIgår och idag har Engla andvänt sin napp hela dagen
Jag är helt faschinerad börjar med napp när hon snart ska bli ett år hi hi.
Undrar om det bara är en fix ide eller om det är nu hon börjar?
lite konstigt men bättre för min del då kanske hon slutar amma snart.
så gullig hon ser ut mitt hjärtaGod morgon Måndag


Engla äter majsbågar ;-)

Igelkotten rund och go
kryper ur sitt lugna bo
när han någon ser
när han någon hör
Taggarna han uppåt kör

Den ramsan sjunger/berättar jag för Engla då vi tar på oss den fina röda igelkottbodyn;-)

Englas outfit

body exit
jeans exit
strumpor po.p

Ifredags fick jag en massa rabatt checkar av Jessica att handla för på exit.
Det har vi nu gjort oxå bra med vänner va?

Nu vaknar lillhjärtat!Skolstart


nya jeans&ny tröja Exit

Idag börjar skolan igen Alexandra börjar i andra klass!
När hon kommer hem från skolan ska hon få dessa nya fina kläder jag shoppat på exit;-)

Hennes pappa skulle vara med henne på skolan idag!

När jag ringde henne igår så tyckte hon inte att det va nervöst utan mest tråkigt he he hon e van att sova på morgonen!
Men det blir säkert kul att få träffa kompisarna och snälla fröken igen;-)hon fick behålla en av fröknarna hon hade från förra året och det känns extra bra!
Lite nytt!


Nya skrivblock till skolbarnen :-)

klänning indiska

skor till Alexandra

Jacka lindex till Engla

Kalender till Thimmy mapp och fotoram

Ny care Bears till EnglaTeletubbies är min favoritSå här nära kan man ju oxå står och titta på teletubbies!
Englas favvoprogram hela hon hoppar och skrattar så fort de dyker upp i rutan och helst vill hon ta i dem.

Jag har aldrig förstått vad det är för ngt? apor ?rymdvarelser?
ngn som vet?

Min äldsta dotter var lika fascinerad av detta barnprogram när hon var lika liten som Engla :-)
så jag kan ju det där nu phu

Jättekjaaam dags att säga hejdå dags att säga hejdå tinky winky lala poo säger hej hej hej

dags för mig att säga hej oxå för nu ska jag försöka få min vilde i säng!Min Käre Vän!Gissa vad jag ska göra nu då?
ja precis jag ska upp och hänga tvätt
Det blir ju minst 7 maskiner i veckan ;-)

Om jag ska vara ärlig så tycker jag om att tvätta hatar när korgen börjar bli halvfull
Det doftar gott :-)
värre är det att vika in allt i garderoben då vi har väldigt ont om plats!
-I LOVE YOUR BLOGGTjihoo jag har blivit nominerad av Jessica www.bambii.blogg.se 


http://www.mammansprinsessor.blogg.se/  : Petra  en fin tre barns mamma , lika till sättet i en hel del.
En fin vän jag vill vara rädd om.


Självklart läser jag hennes blogg dagligen och den hamnar på min första plats:-)
sen har jag massor av favvosar ingen nämd ingen glömd el vad säger man!Sjukdom

Oj oj det blev ingen svamplockning för våran del idag!
B ligger sjuk han har åkt på magsjukan fy vad jobbigt så vi låter honom ligga i sängen hela dagen
så passar jag och Engla på att gå ut i det fina vädret fast det blir ju stan då;-)

Krya på dig pappa säger Engla!Nallekramizar


åh vilken kraaam!

Engla fick en ny gossenalle i i veckan gissa om det blir kramkalas,så sött med dessa nallekramar.

Idag ska vi ut i skogen hehe och se om vi hittar ngr trattisar;-) vi är ju inga skogsmullemänniskor direkt så det ska bli kul och se vad vi kommer hem med!
Strålande sol här i norrland så underbart och vackert.

Försökte ge Engla välling på tetrapack i natt men det har hon slutat att gilla:-(
Nu är det bara drikki som gäller i flaskan,ja hon är lite kräsen lill-damen.
Amma vill hon inte sluta med heller:-( Tänk jag kanske ammar 5 år till ;-) näää där går gränsen!
Försöker att trappa ner försiktigt men det är inte lätt då hon ammar hela jäkla nätterna hon vaknar ju 5-6 ggr per natt grrr.
Fast jag slipper ju laga makaroner som vissa fått göra för deras barn inte druckit välling.

 
Engla är så kärleksfull med sin nalle.Happy FridayIdag ska vi på stan och kika runt lite igen,-)
Har en lunchdejt m Jessica gissa om det blir sushi??

Sen tänkte vi besöka Englas pappa på jobbet.

Dags att stressa vidare så man kommer in i duschen ngn gång.

Ikväll blir det fredagsmys m massor av tändna ljus och babymassage står på schemat sen kanske lite mamma massage för jag har sååå ont i min rygg.

puss o kram
var rädda om varandra

Crescent till EnglaNu har jag börjat i vagnbytartankar igen :-)
Hittade dessa bilder på www.mammarazzi.nu
 
Vi skulle behöva en mindre vagn som går lätt att fälla i hop då vi åker bil och flyger.
Ef som vi ska på semester i början på oktober så skulle en paraply vara kanon men ändå så gillar jag sulkyn.
vilka problem man har va?
De kostar lika mkt så det är inte priset som är avgörande utan det praktiska denna gång!

Självklart var vi och testade båda vagnarna i dag och Engla verkade trivas bra i båda:-)

Jag får väl sova på saken!RegnväderDet finns ju inget dåligt väder bara dåliga kläder sägs det :-)
jag har dålig regutrustning men nu funderar jag skarpt på att köpa denna regnjacka på lindex för 349:-
Tycker priset och färgen tilltalar mig.

Har ni bra regnkläder?Godmorgon Torsdag

Har sovit så dåligt i natt så det är lika bra att kliva upp.
Alla i huset sover,Alexandra vaknade i natt och la sig brevid mig ngt varm och kunde inte ligga still.
Hon har fått feber stackarn,just nu ligger hon här på soffan brevid mig och sover!

Regnat har det gjort i mängder trodde klockan var mkt mer men har nog varit vaken sen 5.
Lika bra att öva att kliva upp tidigare  nästa vecka börjar ju skolan.

Mina fina tjejer :-)
BadsässongEf som badsäsongen verkar vara över får man bada hemma och inne då.

Lite tråkigt att sommaren tog slut så fort!

Vi får väl besöka badhuset här i stan.

Värsta coola frillan får man jue;-)

Mamma och pappas sötnos!
Det vackraste vi gjortOnsdag


Mums med glass tycker Engla :-)

Idag har vi sprungit på stan och gjort massa ärenden,fika på cafe blåbär med Alex medans Engla tog en powernap i vagnen.

Just nu har jag en vild bebis som river hela hemmet herregud jag gör inge annat än städar känns det som he he men det hör ju liksom till deras utveckling (tur man e positiv)
Det händer så mkt roliga saker hela tiden.


Titta jag kan stå själv syrran :-)


Alexandras nya gympa kläder m tillhörande gympa påse.Coffe TimeDags för lite mer kaffe här i huset!

jag dricker högst 2-3koppar per dag så det blir inte så mkt och ibland blir det inge alls!

Hur mkt kaffe dricker ni?Det doftar lavendel i vårat sovrumFick tipset av en annan bloggerska att torkad lavendel ska vara bra att ha under kudden.
Genast tog jag åt mig ideen och köpte mig en lavendelpåse på hälsokraft.
De söta vita påsarna hittade jag tillsammans med doftljuset i en presentbutik

Lavendel ska vara avslappnande och få dig att sova gott!
En påse under varsin kudde för Alexandra och Engla.

Om det funkar vet jag inte men Engla somna 20 tiden igår vakna bara 3 ggr inatt och sen klev vi upp 09.00
Jag är supernöjd med denna natt,hoppas det håller i sig.Hemma hos Nova


Hemma hos Nova var leksakerna som nya jättespännande med andras grejer!

 


Alexandra ger Engla lunch hemma hos Kristin och allt på tallriken åts upp.


Kristin med Nova

Idag har vi varit och besökt Kristin och Nova!
Engla tyckte det var kul att prova på lite nya leksaker och Nova har ju så mkt fina leksaker.

Kristin bjöd på supersmarrig morotskaka så smarrigt;-)

Tack för idag tjejer!Fireman in my house

Se större bild (öppnas i nytt fönster)

Jag höll på att sätta kaffet i halsen i förmiddags,nä så illa var det inte!
Det brann i våran tvättstuga!

Alexandra hade precis blivit upphämtad av hennes pappa de skulle fika på stan.
Som vanligt står jag alltid på balkongen och vinkar,de möttes av två brandmän som fråga om de var de som hade ringt?
So what?tänkte hennes pappa
när jag tittar ut genom sovrumsfönstret ser jag tre brandbilar ambulanser o polis shit vad rädd jag blev.
Alexandra ser förskräckt upp på mig genon bilfönstret sen ringer de till mig,faan vad rädd jag blev men det lukta ju inget o inget kunde hennes pappa se så jag försäkrade mig om att de va ju ingen jättebrand ialla fall

Prata med granntanten på balkongen hon mena på att torkskåpet stått på hela morgonen o fattat eld och våra fläktar som stängdes av igår kan ju haft ngn orsak till överhettning

som tur var kom ingen till skada!
Alexandra blev lite förvånad att lämna mamma i brinnande hus så där men de såg ingen brand men hon tänkte ju mer,men vi hade telefonkontakt och allt var ju lugnt ingen behövde utrymma sin lgh.

otäckt värre!Dagens ros ger jag till mamma

Vill ge min mamma alla styrkesparkar i världen!!!
Hon har slutat röka så det så.

Hon har rökt så länge jag kan minnas.

Stor eloge till dig mammaDen här buketten luktar betydligt bättre än ditt gamla cigarettpaket kan jag lova.
Regn åter regn


Så här glad såg Engla ut i går kväll då hon fick se på Telletubies:-)

jättekjam säger ju Teletubbisarna

Idag har det regnat hela dagen och åskat i natt.
B tog flyget i morse till sthlm ska jobba ngr dagar igen.

Jag och barnen gick till biblioteket och lämnade utlästa böcker.Alexandra och Engla hade kul och lekte i deras båt som finns därinne.

sen gick vi till Lindex och köpte gympa kläder till Alex som hon ska ha när skolan börjar igen!

Köpte oxå med oss ett kilo blåbär hem som vi ska mumsa på snart!

Idag har de stängt av fläktarna i huset så vi får inte steka ngn mat idag o i morgon,men hallå hur gjorde man förr då det inte fanns köksfläkt då?finns det inte fönster jaja jag tänker steka fisk jag kan ju inte svälta ihjäl,eller kanske hyresvärden kan bjuda ut oss på middag?vi får väl se hur osigt det blir?

Nu ska Thimmy till skolan o göra lite skolarbete inför skolstarten min duktiga storkille;-)

På återseendeInvigning av sängavelTjollahopp nu är våran sängavel färdig!
som vi slitit med att hitta skumgummi.
Men nu är den klar.

Bubbelgumsrosa är färgen på detta marimekko tyg.

Pris på denna sängavel blev ca 1500:- men det var tyget som drog i väg i pris!

Nu e det snart invigningsfest i sovkammaren bara B kommer ur duschen ;-)

Trevlig kväll!


ska även sätta dit en lampa tror vi.SöndagIdag har jag haft lite egentid med Alexandra vi sprang på stan tillsammans och titta i butiker.
Fika på waynes coffe.
så underbart att bara få ge sig iväg med ett av barnen,annars är det ju bara Engla som står i fokus mest hela tiden.

Har lite ont i halsen o känner att jag är på väg att bli förkyld,hösten är verkligen på väg.
var inte på ngt shopping humör men köpte en body till engla på hennes 11mån dag.
Alexandra fick ett star wars svärd o läppglans.

Nu ska jag städa här hemma med en vild bebis,B kör Thimmy till moliden.

Tjingelingvår Engla 11 mån idag!Vårat hjärta blir 11 mån idag!
Om en månad blir hon ett helt år tänk det var inte längesedan du låg o sparka i mammas mage

Är så lycklig att du finns i vårat liv
Vårat lilla busfrö.vadå big mummy 4 dar senare kom du ut som ett skott ;-)

Älskar dig våran baby Engla!Vi har besökt Dart Vader och polarna


Shit vilka stygga polare vi hittat!

Se upp för svärdet då Alex....ajaj mamma han klöser mig i nacken.

mamma han har långa fingrar och är grön men ganska så söt.

Tur man hade med sig bärselen ;-)

Thimmy med sina onda polare ;-)

Sötisen:-)


Efter Star Wars besöket så tog vi en tripp till lekparken!

Både stora och små barn gillar att åka rutschkana ;-)

Engla fick åka motorcykel med syrran.Vi ska till Star WarsTjihooo idag ska hela familjen gå på Star Wars!
Vi ska träffa Dart Vader hooo hooo vad läskigt ;-)
B som sett alla filmer är ju kunnig på det där en annan e ju dummies när det gäller denna häftiga film,men lite coolt e det.Alexandra gillar filmerna och håller på att se dem i tur ordning.

Bild av Imperial stormtrooper, C-3PO och Yoda från uställningen

Återkommer senare i kväll!Fredagsmys


Alexandra och polarn käkar middag fläskfile m potatskroketter,sallad.

Har precis ätit kvällsfika färska majskolvar :-)

sprungit på stan o shoppat och träffat jessica med hennes lilla Bambi och Kenny boy.
Vi tog en fika sen innan hennes buss skulle komma,samma gamla vanliga ställe gissa om vi e stammisar?
nu ligger tjejerna och kollar film,Engla busar runt här med B och thimmy

Dagens shopping från second Hand till Lindex och h&m


Titta jag kan stå själv!sååå duktig mammas princessHelp me

Nu är jag skitirreterad........grrrrr fanns inge skummgummi på jysk.
Har letat överallt jäkla skitpiss stad :-(
Därför blir det inge bildbevis idag på tyget jag köpte förra helgen.

Ngn som bor i övik och vet vart det finns skumgummi?Nattens Under
Vill ha alla dessa plagg att sova i eller att slappa omkring i härhemma.

Älskar att byta om så fort jag kommer hem!

Allt finns hos Forever 21
FredagNya mama damp ner i brevlådan idag!
Alltid kul att få en ny tidning:-)
ska väl försöka att läsa den ikväll/natt då!

Min lilla Engla kräver ju en hel del uppmärksamhet på dagarna/kväll
och ibland nätterna ja igår somna vi ef tolv och sen hade alex en kompis som skulle sova över som fick en otrolig hemlängtan(stackaren) men allt löste sig tillslut och pappan kom och hämta.Jag kan inte behålla barn som vill hem el är ledsna det gör för ont i mig.Även om föräldrarna tycker kl e mkt och de vill att vi försöker.

Nu har Alex en ny kompis här:-) som ska sova över he he men det brukar gå bra för de känner varandra så mkt bättre.

Solen gassar där ute så det är väl dags att gå ut,sen har jag ju lovat att visa vad tyget ska vara till så vi måste skynda på här och fixa klart.

återkommer ikväll med bildbeviset om ni är intresserade???Min Tweenies


Bild tagen förra veckan!

Alexandra kom nyss hem.Hade med sig sin kompis Michelle som ska sova över ;-)
Kul att få ha lite kompisar här oxå!
Vi har nyss fikat winerbröd som hennes pappa tog med;-)

Vädret ute idag är ju helskumt blåser som attans där ute solen tittar fram lite nu och då.
Har handlat middag till ikväll tacos blir det.

nu ska jag springa vidare medans den lille sover gott på balkongen i sin vagn.
plocka ur disk/tvättmaskin.

på återseende denna torsdagKronan på verket

Snart blir jag galen på alla söta inredningsprylar till kidsen!
CAR möbel - Online Shop

Till lillprinsen om man har en :-)

jag verkligen älskar barninredning vill ha allt.Urban UrkUrban Urk säger jag!
Vad gör man när vissa personer i ens omgivning luktar svett,gammal ost?ja gud vet allt otäckt
ska man säga till?de kanske inte har luktsinne?
Men faktiskt en gång blev jag tvungen att säga till den här personen att de stinker om dig!
vet ni vad ja fick till svar?
Jag vet det!Men snälla gör ngt åt det då.

Tycker det är lite äckligt när personen vet om det och inget gör.

Nu ska jag blogga vidare här kan ju passa på att säga att jag är nyduschad med lilla Engla ;-)
Hon sover så sött nu och jag dricker mitt vatten och äter min torkade frukt.

Thimmy ser på tv.
imorgon kommer min kärlek hem han satt på ngn uteservering och drack öl o käka mat(FUSK)
Sen kommer ju oxå storprinsessan Alex hem,hennes pappsi skulle komma hit med henne!

Engla fick oxå prata med mormor i telefon idag det var superkul hon vägra ge mig luren hehe,spännande det där.
Dagens Fråga

Gissa Gissa vad jag ska göra med detta finfina marimekko tyg??
Det inhadlades i lördags men det fattas lite prylar så på Fredag får ni bildbevis om ni vill se?????

God natt

Nu är jag trött och törstig som en kamel!
Ska dricka ett stort iskallt glas med vatten sen ska jag krypa ner brevid den vackraste baby som finns.
God natt alla bloggisar.Våran dagIdag har vi tillbringat dagen med kristin och hennes söta Nova.
Vi tog och slog ner oss i lekparken med våra filtar
käka lite lunch och surra.

Tog oss en promenad sen så tjejerna skulle få sova,he he men Engla va på sitt envisa humör så jag fick bära henne på min arm och köra vagn med den andre tur man har 2 armar och inte är bläckfisk ;-)
Kristin fortsatte in i shoppingdjungeln ja tog min bäbis och trippade hem.

ef lite mys så somna tillslut fröken och sov en tim.

Tack för idag tjejer vi ses snart åter!Soliga Tisdag

Inatt somnade vi ett vaknade 4 ggr klev sedan upp halv 10 och käkade frukost vi mumsa i oss blåbärsfil;-)

B har landat i sthlm ska jobba ngr dar så vi får klara oss själva  utan honom nu!

Solen skiner här i övik underbart vad man genast blir mkt piggare.
ska göra oss klar här för vi ska ner på stan och träffa kristin &Nova vi tänkte fika på en trevlig gräsmatta idag så barnen kan krypa av sig lite energi ;-)så vi mammor kan prata o fika gott bra va?

nu vakna min Engla från sin lilla kvarts nap.

vad gör ni denna tisdag?
Här bajsar vi ut pärlor

En utsketen pärla hittades nyligen i englas blöja hmmm måste hittat en röd pärla i syrrans rum.

för ngn månad sedan bajsade vi ut ett bling bling klistermärke (en silverstjärna)

uppdaterade mig lite bara så ni vet :=)
De e du å jag.Mammas skatt e du!
Alltid lika fin o go vad skulle vi gjort utan dig?
Lyckan är att få ha dig hos oss våran finaste ögonsten
Älskar dig,dina syskon och pappa!Engla
säger nu tack tack ,mamma pappaVill Ha
Vill ha dessa tjusiga gummistövlar att plaska runt i.
Måste hitta en regnjacka nu oxå.

Ngn som har tips på en fin regnjacka/skaljacka???
Tiden räcker aldrig till.
Varför har dygnet bara 24 tim????
Helgen har varit mer än full fart.

Jag har haft en liten förkyld Engla hos mig hela tiden,bloggandet fick upphöra hela helgen.
Hon sov nästan ingenting i fredags,jag fick inte ens gå på toa hon bara gallskrek så fort B tog i henne så jag fick sitta där med en baby i knät medans jag kissa, plocka ut linser,tvätta mig.Det blev liksom lite för mkt för mig jag blev som ngt crazy.Men det är sånt som händer.Men lite jobbigt när man inte får ta igen sig på ngt vis och ingen annan kan ta över.
Man går där och bär o bär o leker o roar på alla sätt och vis!sov gjorde hon inte alls under dagen utan de va 20 min.

Men igår tog jag en promenad i vagnen då sov hon!
Men då var man så slut själv,satte mig på en parkbänk och bara njöt av lugnet.
Ja det är sådanna dagar man har som mamma ibland och gissa om jag var bloggsugen??

puss o kram nu ska jag torka snoret ;-)Härliga regniga måndag.


Min buse som försöker ta sig upp för trappen så fort grinden inte är nedfälld.

Engla har lärt sig att stå själv nu lite vingligt e det men hon e duktig som sätter sig på baken när hon känner att hon e på väg att tippa.

Kryper runt på golvet med russinpaketet i högsta hugg.

Mammas älskling så underbart att bli älskad och att få ge så mkt kärlek till en sån liten varelse.Lite shopping&nappförsök


Nya agendan till mig &Alexandras suddegum.
Letade ef en hello kitty men tyvärr finns en inte i vår stad:-( fick bli en rosa m krona på istället inte så dum den heller;-)


Behöver jag säga att det bara är Hello Kitty???

Engla gillar syrrans dockvagn älskar att köra runt den här vagnen!

MÄÄÄÄÄÄ kolla Engla har fått en napp men den e mest kul att bita i då tänderna är på G i men vi gjorde ett till försök i alla fall.

Mammas sötis!Inför Fotografen.


Alexandra försöker få Engla att stå själv :-)


Bus Engla med prislappen i mun,allt ska bitas på nu!

Mammas finfina tjejer bilden togs i torsdags så här fina var de innan vi besökte fotografen;-)


En glad mamma fick vara med på bild oxå då Alex agera fotograf ;-)Jag drömmer mig bort lite!

Addu Atoll

Är lite trött idag så denna bild känns skön för ögat ;-)

Engla har krånglat i natt vaknat massor av ggr ska snutta o snutta liiite besvärligt faktiskt,köpte ju en napp i går men den glömde jag totalt bort att stoppa in i truten på henne i natt,hon hade den faktiskt i mun i går kväll tugga lite he he men den va kvar en stund så man vet aldrig.

Solen skiner och det tackar vi för men värme???? nää de har vi ingen!

B har nyss åkt till jobbet ;-) härligt med sovmorgon då!

Dags att fixa frukost för ja e svinhungrig nu!080808

Ha ha gissa om Stockholm har fest idag?Prinsess pysselverkstad


När vädret inte tilltalar att vara på beachen så kan man ju lika gärna pyssla med ngt hemma!


Alexandra fick en ny scrapbook häromdagen så nu pysslas det för fullt.


Har gått på stan och letat ef en hello kitty almanacka men tyvärr så ska de inte beställa in den här i övik :-( trist den finns ju på andra akademikerbokhandlaraffärer( oj långt ord de blev.)
Men jag köpte en annan ,bild kommer senare då jag orka ladda bilderna håller på med mat o en massa annat nu!

Tog kort på Engla inne på polarn o pyret men tyvärr tror jag inte bilderna blev så där väldans bra,hon blev lite rädd för killen som fotade he he,Alexandra fick tillslut sätta henne i sitt knä då blev det lite bättre men vi får se om 2 v.
Gröt gröt grötigt värreFick hem lite smakprov från semper i dag.

tyvärr fick vi fruktgröten och den är inte populär i Englas smaklökar men vi gjorde ett gott försök.

Ska prova med kvällsgröten om den funkar bättre???hon dricker kvällsvällingen vissa kvällar så den borde kanske slinka ner?

Äter era barn gröt eller yoghurt till frukost?Fint på väggen.

CAR möbel - Online Shop

Behöver jag säga att den fint målade texten på väggen är ngt jag vill ha i mina döttrars sovrum.

Inatt blev jag kvar framför datan lite väl länge men det är så skönt att få egentid och det har jag bara ef tolv på nätterna när barnen somnat.

Engla vaknade 3 ggr i natt men somnade om ef amningen som vanligt.
Man är så van vid hennes tider att jag kan inte sova mer än 4 tim själv.
Ja det kan ju bli grinigt ibland ;-) för min del.
Funderar hur det ska gå när hon blir större och börjar sova hela nätter ska jag då behöva insomningstabletter???

Nu är det dags för bus o lek sen ska vi ut på stan har en massa ärenden.

kram på er!Vart tog sommaren vägen?

 

Hallå vart tog sommaren vägen?
Det känns som hösten är här.
Saknar de varma sommardagar/kvällarna.

Kom tillbaka!FestkläddUnderbart vilka vackra klänningar.

Vill ha allihopa så sockersöta.Inte skulle jag tacka nej till denna supersöta stol!

Hittade bilderna på www.bonti.se och www.littlefairies.seOnsdag

Så här mysigt är det i stora-systers kojja.påslakanet köpte vi på hemtex igår matchar den rosa kudden så bra:-)Kul att stå här då!


Aaah jag hänger väl här då medans syrran springer runt o hoppar.


Vad har du på ryggen syrran?

Det var kul att bli skjutsad i min nya gåvagn!


Hade en riktig buskväll igår tjejerna var pigga och allerta till halv tolv,phu aldrig somnar de i tid ;-)
Engla tycker det är så spännande i Alexandras rum.

Idag tar vi bara dagen som den kommer,skulle behöva städa här hemma oxå men de är så trist när det finns annat roligt att göra!Men sängkläder ska bytas och det är superviktigt enligt mig.En gång i veckan ska de bytas där med basta!

Vad ska ni hitta på denna dag?
Renoveringsprojekt!


Så här ful och utsliten klädsel hade fötöljen innan.

Engla hjälper pappa att skruva!


Oj allt lossna:-)

Så här fin blev den när vi tog hem den till övik och pappa klädde om stolen.

Nu är våran lamino stol färdig.

B fick ett stort projekt på gång men det blev fint tillslut han är duktig våran pappa/pojkvänn
Våran dag!

Idag har vi haft dejt med Kristin och Nova.
Vi fikade på cafe UH försökte få i tjejerna lite mat men de var inte så intressant just då,vi förflyttade oss sen till lekrummet så fort det blev ledigt.Där lektes det intensivt Alexandra försökte bygga med legot som bara blev kraschat gång ef gång av de små :-)

Promenerade lite på stan solen sken men lite småblåsigt ,kunde ju varit värre men vi saknar ändå värmen nu.

Tack för kortet på Engla jag fick av dig kristin nu sitter det på kylskåpet tyvärr så glömde jag det på UH men hämtade det sen ha ha glömsk som man är!


Leker och busar!


Engla hade en förmåga att lägga sin arm över Nova hela tiden he he ;-)


Gungar med syrran!


Mamma Kristin med Nova.


coolingarna ;-)Lexington förgyller min vardag.Lexington är min favorit just nu,tycker den är så fin och har en massa fina kuddar o handukar.

bild hittad från www.bonti.seBra start på veckan!

Idag har vi varit och besökt Anneli och hennes familj!
Har fikar massor av gosaker hemlagad rabarberpaj m vaniljsås mums va gott.

Solen sken och värmde så länge den höll sig framme :-)
så underbart ställe att bo på,nu vill jag oxå ha hus,så enkelt att bara ta sin kaffekopp o sätta sig på altan medans barnen leker o busar.
våran dag har varit helt underbar vi har verkligen njutit :-)


Engla och Lina fikar i köksbordet.


Ännu mer fika men ute på altan i solen :-)


Här dricker vi själva ;-)


Alexandra hjälper till att gunga.


Engla tyckte det va skoj med nya leksaker hon fastnade för barbapapa :-)


Alexandra hoppade studsmatta och lekte med stora tjejerna :-)
Engla trivdes i sandlådan och den fina gungan.

Tjejerna var lite nyfikna på varandra o ville gärna pilla varandra i munnen o känna o smaka lite he he.spännande med en kompis som bara är 4 mån äldre :-)

Tack för en trevlig dag vilken tur att vi bjöd in oss själva hemma hos Anneli o hennes mysiga familj!God Natt
God natt alla trötta!
Nu ska jag krypa ner i sängen brevid B som redan har lagt sig :-)
småtjejerna har nyss somnat oxå,Thimmy och Cecilia ser på film.

God natt God natt nu väntar sängen och B på mig ;-)

Puss på er!Presentlistan

Hello Kitty Optical Mouse & Mouse Pad SetHello Kitty Face Slippers: Alice-Adult size
Hello Kitty Calculator: BoutiqueHello Kitty Diecut Makeup Case: Silver
Hello Kitty Diamond and Satin Silver Pendant, LargeHello Kitty Mascot with Strap: Luck
Alexandra har en enorm önskelista gissa om hon gillar HK?
8 år 13 september.

Kan ju passa på att  önska en hellokitty haklapp till engla som blir ett år fyra dar senare ha ha
Hello Kitty Pocket Bib: Baby AngelHittade dessa roliga grejer på www.hellokitty.comJag kan ta din glass syrran!


Inte får man äta i fred heller ;-)

Engla och Alexandra har jätteskoj ihop.Alexandra är så snäll med lilla-syster hon får stöka till i rummet o busa hur mkt hon vill,men vänta vänta snart kanske det inte är så roligt längre tsssss.....

Älskar er skulle det stå!Är detta jag???


Nja långt hår vill man ju ha men spara lite på sminket kanske he he.Nja svart va kanske inte min grej!


Nu har www.sweetkay.blogg.se fixat&trixat till det!

Tycker om långt hår men sminket var kanske inte riktigt min grej sen trivs jag nog bäst i blont hår.
Ja alltid kul att förnya sig lite.
Tack Linda!Ordning&Reda

Sabrina Baskets & Polka Dot Liners

Dessa söta småkorgar vill jag ha att lägga kläder och leksaker i till Engla
vitt och rosa är mina färger.
så underbart och vacker vill ha NU!Torsdag på stan


Jag med kidsen och mummy/mormor på medis :-)


Idag var det superhett ute tog den dagliga promenaden runt sjön i morse med B och Engla

Åkte sedan in till Medborgarplatsen och fikade ute med mamsen.Så kul att bara sitta och titta på allt folk.
varmt var det oxå 36 grader.

Sen på kvällen promenerade vi till sundbyberg och träffade kompis till B

Imorgon sitter vi i bilen och åker uppåt igen hämtar upp Alexandra sedan hos hennes pappa för nu är det mamma vecka som gäller.kram och njut i värmen!